Wat we van een dennenappel kunnen leren!

door Derk Hueting
Hits: 1485

Waarom groeit een dennenappel zoals hij groeit. Waarschijnlijk omdat dat de meest effectieve manier is om zonlicht te benutten en zo maximaal tot ontwikkeling te komen.  Kunnen we bij het inrichten van onze samenleving dan misschien iets leren van de dennenappel?  Kunnen we de dennenappel gebruiken als metafoor voor het volhoudbaar inrichten van een samenleving?

Lees meer

De drie P's maken ons niet duurzaam

door Derk Hueting
Hits: 1172

Laatst mocht ik een reflectie geven op een concept duurzaamheidsvisie van een gemeente. In die visie ligt, terecht, de nadruk op het ontwikkelen van een circulaire economie, samenwerking met de partners in de stad en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Maar toen ik verder las, kreeg ik steeds meer het gevoel dat er iets niet klopte.

Lees meer

Breda en de Circulaire Economie

door Derk Hueting
Hits: 1027

De onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Breda zijn in volle gang. Het economische beleid staat daarbij ook op de agenda. Daarom nu een warm pleidooi voor het stimuleren van de circulaire economie.  Niet alleen vanuit een duurzaamheidsperspectief, maar vooral om economische ontwikkeling en het ondernemersklimaat te stimuleren. Er is zo veel mogelijk als we vol inzetten op de circulaire economie! En een actieve lokale overheid (die in 2044 energieneutraal wil zijn!) kan daarbij helpen.

Lees meer